Sastāvdaļas
Pagatavošana
Atlaidina saldēto kārtaino mīklu. Dārzeņus rūpīgi nomazgā. Paprikai izņem sēklotni, burkānus nomizo. Ar dārzeņu tīrāmo nazi dārzeņus gareniski sašķēlē pēc iespējas garākās vienādās strēmelēs. Burkānu šķēles nedaudz apcep eļļā no abām pusēm.
Gatavo pildījumu. Bļodiņā liek skābo krējumu, rīvētu sieru, olu, miltus, sāli, piparus, kapātus zaļumus, un visu sakuļ viendabīgā masā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Formā (labāk apaļā, taču var arī citas formas) ieklāj cepamo papīru.
Izrullē kārtaino mīklu un ieklāj formā. Uz mīklas pamatnes liek 2/3 pildījuma un vienmērīgi izlīdzina.
Sāk kārtot dārzeņus formā – to var darīt gan no formas vidus, gan no malām – pamīšus liekot pa vienai kārtai no katra dārzeņa, lai veidojas krāsaina spirāle. Kad visa forma aizpildīta, kārtojumam virsū vienmērīgi pārsmērē atlikušo pildījumu.
Cep cepeškrāsnī 40–55 minūtes, ar koka irbulīti pārbaudot, vai dārzeņi mīksti.
Atdzesē, griež šķēlēs, pasniedz ar lapu salātiem.