Foto: DELFI
Ģeniāli vienkāršs un ātrs veids, kā izmantot no iepriekšējās dienas maltītes pāri palikušos rīsus. Zeltainie plācenīši garšos lieliski gan kā uzkoda – ar jogurta mērcīti, gan kā sātīga un kraukšķīga piedeva pie dārzeņu krēmzupas.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesrīsi, vārīti150 gsiers, rīvēts pēc garšassāls pēc garšastimiāns pēc garšastimiāns1 gab.olas2 ĒKmilti eļļa, cepšanai

Pagatavošana

1

Rīsiem pievieno rīvētu sieru, miltus, olu, sāli, timiānu un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku. Mīca, līdz iegūta valkana, veidojama masa. Veido plācenīšus.

2

Pannā uzkarsē eļļu, cep plācenīšus pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini.

3

Tad plācenīšus liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Pasniedz kā kraukšķīgu uzkodu ar jogurta-ķiploku mērci (recepti meklē šeit), vai kā sātīgu piedevu pie dārzeņu biezzupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!