Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistu akniņas sagriež vienādos gabaliņos un apkaisa ar sāli un pipariem.
Uzkarsē pannu. Tajā saber ar rokām saplucinātus Parmas šķiņķa gabaliņus un apcep, līdz šķiņķis ir zeltains un kraukšķīgs. Šķiņķi izņem no pannas un atliek vēlākam.
Pusi no nepieciešamā sviesta izkausē pannā. Pievieno vistas aknu gabaliņus un apcep 3–5 minūtes no katras gabaliņa puses – aknām vidū jābūt viegli sārtām. Kad aknas gatavas, izņem no pannas un tur siltumā, lai neatdzistu.
Pannā izkausē atlikušo sviestu. Pievieno sagrieztas sēnes un apcep apmēram 5 minūtes. pēc tam pievieno vīnu un pāris minūtes karsē, lai šķidrums reducētos.
Tad pannā liek atpakaļ aknas, pievieno arī uz pusēm sagrieztas vīnogas un ļauj tām uzsilt.
Kad viss gatavs, pasniedz aknas ar vīnogām, kārtojot uz baltmaizes grauzdiņa.
Pārkaisa ar apceptajiem šķiņķa gabaliņiem un kressalātiem.
Lai labi garšo!