lavašs uzkodas lasis
Foto: DELFI
Kad gribas ko gardu uzkošanai vai pēc mirkļa ieradīsies ciemiņi, lavašs ir vispateicīgākā vienkāršā delikatese, ko zibenīgi pagatavot. Šoreiz – ar svaigo sieru, kūpinātu lasi un kraukšķīgiem gurķa gabaliņiem.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 lavaša sloksne350 gkūpināts lasis1 garais gurķis1 paciņa svaigais siers1 saujasakapātas dilles

Pagatavošana

1

Lasi sagriež sīkākos gabaliņos. Gurķi sagriež īsos salmiņos vai vēl smalkāk, ja tīk.

2

Uz virtuves dēlīša izklāj lavaša sloksni. To apziež ar svaigo sieru – var izvēlēties klasisko vai ar kādu garšu, kas katram pašam labāk tīk.

3

Tad svaigajam sieram virsū izkaisa laša gabaliņus, pēc tam gurķa gabaliņus, bet beigās pārkaisa dilles. Lavašu uzmanīgi aizrullē (no garākās malas).

4

Sarullēto lavašu pārgriež uz pusēm un katru pusi ietin pārtikas plēvē. Ievieto ledusskapī uz 15 minūtēm, lai atdzistu.

5

Pēc tam izņem un sagriež pasniegšanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!