Foto: DELFI
Praksē pārbaudīts, ka ar pikanto kaperu–graudu sinepju mērci lieliski garšo visu veidu pelmeņi – gan vārīti, gan cepti, gan fritēti vai tvaicēti.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gVICI "Traditonal" Vistas gaļas, siera un baraviku pelmeņi2 ĒKsviests MĒRCEI:50 mlmajonēze150 mlbezpiedevu jogurts1 ĒKcitronu sula0.5 TKcukurs1 ĒKgraudu sinepes2 ĒKkaperi

Pagatavošana

1

Pelmeņus liek verdošā ūdenī, kad tas sāk burbuļot, vāra aptuveni divas minūtes.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Iesmērē veidni ar sviestu.

3

Pelmeņus nokāš, liek veidnē, pārlej ar kausētu sviestu un cep aptuveni 20–22 minūtes, līdz pelmeņi ir zeltaini.

Foto: DELFI
4

Pa to laiku gatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.

5

Pasniedz pelmeņus ar mērci, kapātiem zaļumiem un glāzi vēsa kefīra. Ja vēlas piešķirt ēdienam pikantu noti, pievieno kapātu čili.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!