Foto: DELFI
Sātīgs un ļoti gards pelmeņu sacepums ar gardu, krēmīgu saldkrējuma mērcīti, kas papildināta ar timiānu, un zeltainu siera garoziņu. Ies pie dūšas gan lieliem, gan maziem gardēžiem.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gVICI "Traditional" pelmeņi eļļa cepšanai2 gab.olas250 mlsaldais krējums3 gab.sīpoli3 saujasšampinjoni pēc garšastimiāns pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari200 gsiers

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež plānās sķēlēs. Katru šampinjonu sagriež četrās dāļās (var izmantot arī gailenes, portobello, baravikas un citas sēnes).

2

Pelmeņus pannā sakarsētā eļļā apcep viegli zeltainus. Liek cepamajā veidnē.

3

Pannā sakarsētā eļļā apcep sēnes un sīpolus, līdz tie ir zeltaini, un liek virs pelmeņiem.

Foto: DELFI
4

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.

5

Trauciņā sakuļ olas, pievieno tām saldo krējumu, sāli, piparus un timiānu. Pārlej pelmeņiem un sēnēm. Liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm, tad pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 5–7 minūtes grila režīmā, līdz siers izkusis, izveidojot zeltainu garoziņu.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!