Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolu nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdi un pēc tam sagriež nelielos gabaliņos.
Uzkarsē pannu uz lēnas uguns un izkausē tajā sviestu. Ābolu gabaliņus saber pannā, pārber tiem brūno cukuru un kanēli, un ļauj lēnām cepties, ik pa brītiņam apmaisot.
Paralēli nelielā katliņā uzkarsē pienu, pievienojot tam arī sāli un cukuru. Kad piens kūp, pieber mannu un maisot vāra uz lēnas uguns, lai manna sāktu piebriest.
Tikmēr pievaktē ābolus, lai tie nepiedegtu – tos apmaisa, parūpējoties, lai gabaliņi vienmērīgi nosegtos ar kanēli un izkusušo cukuru. Kad cukura graudiņi vairs nav manāmi, izslēdz plīts liesmu un atstāj ābolus siltajā pannā.
Šajā brīdī putrai jau jāsāk sabiezēt – ja tā ir, izslēdz arī plīts riņķi, uz kura ir katliņš, uzliek tam vāku un ļauj putrai nedaudz piebriest (aptuveni minūti).
Kad putra gatava, to saliek bļodiņā virsū liekot karamelizētos un kanēlīgos ābolus.
Lai labi garšo!