Foto: Shutterstock
Veselīgām un vieglām pusdienām – spinātu un biešu salāti. Pasniedz ar jogurta mērcīti vai tāpat ar eļļu.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gvārītas bietes2 ĒKolīveļļa3 TKvīna etiķis1 ĒKmedus2 vārītas olas2 ĒKgrieķu jogurts1 TKDižonas sinepes100 gspināti1 ĒKsaulespuķu sēklas1 ĒKlinsēklas

Pagatavošana

1

Bietes sagriež biezās ripiņās un apviļā ēdamkarotē eļļas, divās tējkarotēs etiķa un medū. Tad liek cepamtraukā un apcep 200°C aptuveni 20 minūtes. Pēc tam bietes izņem no krāsns un nedaudz atdzesē.

2

Atlikušo eļļu un etiķi, grieķu jogurtu un sinepes sajauc mērcītē.

3

Salātu bļodā saber spinātus, saulespuķu sēkliņas, linsēklas, apceptās bietes un sagrieztas vārītās olas. Visu kārtīgi samaisa.

4

Salātus liek šķīvī un tieši pirms pasniegšanas pārlej ar nupat pagatavoto mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!