Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vistas kājas vai šķiņķus nosusina un apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas un apcep vistu, līdz tā apbrūnināta (aptuveni 5–7 minūtes).
Tadžinas pamatnē liek sagrieztu sīpolu, nomizotus un ceturtdaļās sagrieztus kartupeļus, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, čili. Virsū liek vistas gabaliņus. Tad visu pārkaisa ar garšvielām, arī svaigo koriandru. Beigās pārlej ar citronu sulu, atlikušo eļļu un buljonu. Pārkaisa visu ar olīvām un tadžīnai uzliek vāku.
Tadžinu liek uz plīts un gatavo 30–45 minūtes. Ik pa laikam var pārbaudīt, cik mīksta ir vista un kartupeļi. Ja kartupeļi vēl negatavi, tadžīnu patur uz plīts vēl dažas minūtes.
"Tasty" padoms: tadžinu var likt arī cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C vai 190°C. Tad visu nāksies gatavot aptuveni stundu.
Kad viss gatavs, māla trauku izņem no krāsns un pasniedz. Lai labi garšo!