braunijs šokolādes kūka deserts saldais ēdiens
Foto: Shutterstock
Pavisam citādāks braunijs – bez miltiem, olām un nepieciešamības slēgt iekšā cepeškrāsni. Svaigēdāju braunija pamatā ir dateles, valrieksti un kakao pulveris. To atliks vien pagatavot, nedaudz atdzesēt ledusskapī un varēs baudīt uzreiz.
120Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
430 gdateles180 gvalrieksti10 ĒKkakao2 TKvaniļas ekstrakts2 TKūdens šķipsnasāls4 ĒKkļavu sīrups2 ĒKaugu eļļa

Pagatavošana

1

Virtuves kombainā saber dateles, valriekstus, sešas ēdamkarotes kakao, tējkaroti vaniļas ekstrakta, ūdeni un sāli. Visu samaļ, līdz iegūta viendabīga masa.

2

Ietauko taisnstūra kūkas formu vai izklāj to ar cepampapīru. Tad iegūto "mīklu" ieklāj formā un izlīdzina.

3

Nelielā bļodā sajauc atlikušo kakao un vaniļas ekstraktu, pievienojot arī kļavu sīrupu un eļļu. Visu samaisa, līdz izveidojusies pastai līdzīga glazūra. To uzklāj brauniju pamatnei. Brauniju liek ledusskapī un atdzesē vismaz 2 stundas. Pēc tam izņem no ledusskapja, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!