Foto: Publicitātes attēls
Šo salātu sastāvdaļas veido ļoti īpašu un tiešām neparastu garšas kombināciju – šķīvī mīsies rikota, avenes un pat zaļie lapu salātiņi. Turklāt maltīte ir ļoti viegli un ātri pagatavojama!
10Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gavenes250 grikota65 glapu salāti, piemēram, kressalāti3 ĒKaveņu ievārījums2 ĒKbalzamiko mērce

Pagatavošana

1

Ar dakšiņu saspaida 100 gramus aveņu, samaisa tās ar ievārījumu un balzamiko mērci. Ja vēlas, lai iegūtā masa būtu bez kauliņiem, to var izberzt caur sietu.

2

Uz šķīvjiem kārto salātu lapas, atlikušās avenes un bumbiņās veidotu rikotas sieru.

3

Visu pārlej ar mērci un nesteidzīgi bauda pēc pamatēdiena.

Recepti sagatavojusi uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!