laša un spinātu kišs pīrāgs ēdiens
Foto: Shutterstock

Krēmīgs laša–spinātu sacepums, kas pildīts trauslā mīklas groziņā. Vispiemērotākā mīkla būs trauslā smilšu mīkla, kuras recepti vari izlasīt šeit. Var arī izmantot gatavo kārtaino mīklu.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gsāļā smilšu mīkla120 gspināti350 glaša fileja120 gsiers2 ķiploka daiviņas2 olas320 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C. Cepamo formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem, liekos izkratot laukā. Mīklu izrullē apmēram 3 mm biezu un izklāj ar to formu.

2

Ar dakšiņu sadursta mīklas pamatni un liek formu karstā cepeškrāsnī, cep apmēram 10 minūtes, līdz mīkla viegli apcepusies.

3

Spinātus sasmalcina vai sablendē, lasi sagriež gabaliņos, ķiplokus nomizo un sarīvē. Uz rupjās rīves sarīvē sieru. Kārto laša gabaliņus mīklas groziņā.

4

Bļodiņā sakuļ olas ar krējumu, sajauc ar sieru, ķiplokiem un spinātiem pievieno nedaudz sāls un melnos piparus. Olu mērci lej pāri lasim, liek atpakaļ krāsnī un cep apmēram 25–30 minūtes, līdz krējuma mērce sarecējusi.

5

Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!