salāti ēdiens redīsi zaļumi pavasaris
Foto: Shutterstock
Zibenīgi pagatavojami salāti, kas izceļas ne vien ar savu košo krāsu paleti, bet arī ar nepārspējamu kraukšķīgumu, savukārt turku zirņi tiem piešķir sātīgumu. Tieši tas, kas vajadzīgs pavasarīgi vieglai maltītei!
10Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 gab.redīsi2 gurķi1 glāzekonservēti turku zirņi saujapētersīļu zaļumi pēc garšasdilles MĒRCEI:2 ĒKolīveļļa2 ĒKlaima sula šķipsnacukurs pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Redīsus sagriež ceturtdaļās, gurķus – ripiņās vai pusripās.

2

Turku zirķiem nolej šķidrumu (to vari izmantot bezē cepumiņu pagatavošanai). Pētersīļiem un dillēm atdala lapiņas. Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā.

3

Gatavo mērci, visas mērces sastāvdaļas liekot burciņā un sakratot.

4

Pārlej salātus ar mērci un pasniedz.

Padoms: ja vēlies, vari pievienot salātiem arī rukolu, saplucinātu ledussalātu, spinātu lapiņas vai gatavo salātlapu maisījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!