Foto: Publicitātes attēls
Sātīgā kukurūzas un kartupeļu zupa amerikāņu gaumē jeb čauders. Papildini to ar vakariņās neapēsto cepeša (vai vienkārši ceptu) gaļu, lai maltīte būtu vēl barojošāka.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ĒKrapšu eļļa1 ĒKsviests1 burkāns1 sīpols2 ĒKmilti300 mlpiens400 gkukurūza1 kartupelis200 mlbuljons cepeša gaļa (vistas, tītara, cūkgaļas) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari pēc garšasmuskatrieksts4 ĒKcitrona sula sakapāti zaļumi

Pagatavošana

1

Sablenderē pusi kukurūzas. Mazos gabaliņos sagriež sīpolu, burkānu un kartupeli. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno eļļu, tad taukvielu maisījumā liek sagriezto sīpolu un burkānu, apcep dārzeņus zeltaini brūnus.

2

Pievieno masai miltus, izmaisa, pielej pienu, visu labi samaisot, uzvāra. Pievieno gan sablenderēto, gan neblenderēto kukurūzu, pielej buljonu, pievieno kartupeļus, sāli, melnos piparus.

3

Ierīvē zupā mazliet muskatrieksta, visu vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pievieno zupai smalki sagrieztu cepeša gaļu, citrona sulu un vāra vēl 2 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem.

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!