15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 ĒKrapšu eļļa1 ĒKsviests1 burkāns1 sīpols2 ĒKmilti300 mlpiens400 gkukurūza1 kartupelis200 mlbuljons cepeša gaļa (vistas, tītara, cūkgaļas) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari pēc garšasmuskatrieksts4 ĒKcitrona sula sakapāti zaļumi
Pagatavošana
1
Sablenderē pusi kukurūzas. Mazos gabaliņos sagriež sīpolu, burkānu un kartupeli. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno eļļu, tad taukvielu maisījumā liek sagriezto sīpolu un burkānu, apcep dārzeņus zeltaini brūnus.
2
Pievieno masai miltus, izmaisa, pielej pienu, visu labi samaisot, uzvāra. Pievieno gan sablenderēto, gan neblenderēto kukurūzu, pielej buljonu, pievieno kartupeļus, sāli, melnos piparus.
3
Ierīvē zupā mazliet muskatrieksta, visu vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pievieno zupai smalki sagrieztu cepeša gaļu, citrona sulu un vāra vēl 2 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem.
Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi"
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit