10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
10 šķēlesrupjmaize150 gmarinētas bietes180 gsiļķe sālījumā150 gbiezpiens1 šķipsnasāls2 ĒK25% skābs krējums pēc garšassīpolloki pēc garšasmalti melnie pipari
Pagatavošana
1
Izmantojot konditorejas rinķi vai glāzi ar pēc iespējas asākām malām, no maizes izgriež aplīšus. Bietēm notecina lieko šķidrumu. Siļķes sagriež nelielos gabaliņos.
Padoms: siļķes var aizstāt ar brētliņu filejām sālījumā.
2
Biezpienu saspaida ar dakšiņu vai iztrin caur sietu. Pievieno biezpienam krējumu, kapātus lociņus un nelielu šķipsnu sāls, visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.
3
Uz maizes ziež biezpiena masu, virs tās liek tējkaroti marinēto biešu un tad gabaliņu siļķes. Maizītes dekorē ar kapātiem lokiem vai dillēm.
Lai labi garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniZiemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasDažādas uzkodasBietesBiezpiensMaizeSiļķeSkābais krējumsSīpollokiviegliMārtiņdienas cienastsLatviešu nacionālā virtuveMeklējam februāra garšu!salsTavam svētku galdam
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit