"Manam vīram reti garšo deserti, bet šo "panna cotta" viņš man lūdz gatavot regulāri. Krāsai pievienoju melleņu, ķiršu un zemeņu biezeņus," – stāsta receptes un garda "Instagram" profila autore Elena Pudāne.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Saldajam krējumam pievieno vaniļu un samaisa. Saldo krējumu sadala trīs daļās. Želatīna plāksnes sadala trīs daļās. Vienu trešdaļu želatīna pārlej ar aukstu ūdeni uz uzbriedina.
Pa to laiku vienu saldā krējuma daļu uzkarsē, ļauj pavārīties pāris minūtes, tad noņem no uguns. Pievieno melleņu biezeni, trešdaļu cukura un iemaisa.
Tad iemaisa uzbriedināto želatīnu. Visu samaisa, lej formiņās un liek ledusskapī aptuveni uz 30–40 minūtēm, tad izņem, katras formiņas centrā želejā iestiprina aveni.
Aptuveni 10 minūtes pirms formiņu izņemšanas no ledusskapja uzbriedina otro porciju želatīna. Uzkarsē otro daļu krējuma, kam pievieno ķiršu biezeni, 1/3 cukura un samaisa. Pievieno želatīnu, iemaisa. Virs melleņu masas formiņās lej ķiršu–krējuma masu un atkal liek visu ledusskapī.
Visas darbības atkārto, sagatavojot saldo krējumu ar zemeņu biezeni. Kad tas ieliets formiņās, tās vismaz uz pāris stundām liek ledusskapī (vēl labāk – uz visu nakti).
Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām avenēm.
Lai labi garšo!