Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Negaidīti vēsajā maijā organisms brēktin brēc pēc kā svaiga un vitamīniem bagāta, tādēļ ierasto frikadeļu zupu patīkami atsvaidzinās tikko plūktas dilles, lociņi un redīsa kraukšķis," - iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce–Palma.

30Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gcūkgaļas maltā gaļa100 gliellopa maltā gaļa2 burkāni3 kartupeļi1 selerijas kāts1 sīpols1 ĒKsviests1 TKcukurs pēc garšassāls1 lauru lapas3 smaržīgie pipari PASNIEGŠANAI:6 redīsi pēc garšaszaļumi skābs krējums

Pagatavošana

1

Burkānus nomizo, sagriež ripiņās. Selerijas kātus sagriež gabaliņos. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos.

2

Katlā uzkarsē sviestu liek cepties burkānus, selerijas un cep apuveni 3–4 minūtes. Pievieno kartupeļus, sīpolu (ar visu mizu), piparus, sāli, cukuru, lauru lapu, pārlej visu ar verdošu ūdeni un vāra aptuveni 10 minūtes.

3

Pa to laiku taisa frikadeles. Lai pagatavotu frikadeles, abas maltās gaļas sajauc, pievieno sāli, piparus un kārtīgi izmīca, līdz gaļas masa ir vijīga.

4

Ar ūdenī samitrinātām rokām no gaļas veido nelielas bumbiņas.

5

Kad kartupeļi ir pusgatavi, zupā liek frikadeles un turpina vārīt zupu vēl 5–7 minūtes.

6

Kad zupa gatava, sīpolu izņem. Pirms pasniegšanas zupai pievieno plānās ripiņās sagrieztus redīsus, smalki sakapātus sīpollokus, dilles un skābu krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!