Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānu nomizo un sarīvē. Ķiploka daiviņas nomizo un sakapā. Sīpolu nomizo un sīki sakapā. Fileju sagriež gabaliņos. Bazilikam atdala lapiņas. Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.
Katliņā izkausē sviestu, liek cepties burkānus, sīpolus un ķiplokus. Pēc 2 minūtēm pievieno pastu, gaļu un visu pārlej ar ūdeni tā, lai pasta būtu nosegta vismaz divu pirkstu platumā.
Ik pa laikam apmaisot, vāra pastu aptuveni 10 minūtes, līdz tā ir gatava. Ja nepieciešams, ik pa laikam pievieno vēl ūdeni.
Padoms: ja pievienosi lielāku daudzumu buljona vai ūdens, iegūsi gardu biezzupu.
Kad pasta gatava, ēdienā iemaisa bazilika lapiņas, kapātus pētersīļus, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Pievieno arī sāli, cukuru un piparus.
Padoms: īsi pirms pasniegšanas pastā var iemaisīt arī spinātu lapiņas vai skābenes.
Ja vēlas, pirms pasniegšanas pastu var papildināt ar karoti fetas siera vai rīvētu cieto sieru.
Lai labi garšo!