180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgtomāti0.5 kgsīpoli0.5 kgburkāni pēc garšasčili pāksts250 ml9% etiķis2 rozmarīna zariņi2 timiāna zariņi350 gcukurs
Pagatavošana
1
Burkānu sarīvē skaidiņās, tomātus noblanšē un nomizo, sīpolus – smalki sagriež.
2
Čili un garšaugus arī smalki sakapā. Čili pievieno pēc garšas, ja vēlas čatniju asāku, tad daļu sēklu atstāj.
3
Dārzeņus liek katlā un uz lēnas uguns vāra aptuveni pusotru stundu. Tad pievieno etiķi un cukuru, nedaudz sāls un vēl kādas 30 minūtes pavāra.
4
Tad pilda burkās, aizvāko, novieto pagrabā vai vēsā vietā. Ja netiek apēsts uzreiz, čatniju var glabāt līdz pat pavasarim.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit