Foto: Publicitātes foto
Saldskāba tomātu čatnija recepte, kas ļauj variēt ar pārējiem pievienotajiem dārzeņiem. Šoreiz izmantoti sīpols un burkāns, bet var likt arī papriku, baklažānu, skābo ābolu utml. Receptes autors ir Edgars.
180Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgtomāti0.5 kgsīpoli0.5 kgburkāni pēc garšasčili pāksts250 ml9% etiķis2 rozmarīna zariņi2 timiāna zariņi350 gcukurs

Pagatavošana

1

Burkānu sarīvē skaidiņās, tomātus noblanšē un nomizo, sīpolus – smalki sagriež.

2

Čili un garšaugus arī smalki sakapā. Čili pievieno pēc garšas, ja vēlas čatniju asāku, tad daļu sēklu atstāj.

3

Dārzeņus liek katlā un uz lēnas uguns vāra aptuveni pusotru stundu. Tad pievieno etiķi un cukuru, nedaudz sāls un vēl kādas 30 minūtes pavāra.

4

Tad pilda burkās, aizvāko, novieto pagrabā vai vēsā vietā. Ja netiek apēsts uzreiz, čatniju var glabāt līdz pat pavasarim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!