Foto: Privātais arhīvs
Tomātu un sīpolu šķēles želejā – gardums, no kura atteiksies vien retais. Recepti konkursam "Sīpolu ceļš" atsūtījis Edgars.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
2 kgstingri, lieli tomāti1 kgsīpoli2 ĒKsāls3 ĒKcukurs7 ĒK9% etiķis5 ĒKželatīns

Pagatavošana

1

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens un atstāj, lai uzbriest.

2

Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un gredzenos sagrieztus sīpolus.

3

Kārtojumu var papildināt ar pipargraudiņu un lauru lapu.

4

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un piparus. Visu uzvāra un noņem no uguns, tad pievieno uzbriedināto un ūdens peldē izšķīdināto želatīnu.

5

Marinādi lej burciņās uz dārzeņiem tā, lai tie ir pārsegti.

6

Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus. Apgāž aizskrūvēto burku otrādi. Kad burkas atdziest, griež apkārt un liek pieliekamajā.

7

No norādītajiem produktu daudzumiem iegūsi piecas puslitra burciņas – uz vienu burciņu jārēķina 1 ĒK želatīna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!