6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 5
2 kgstingri, lieli tomāti1 kgsīpoli2 ĒKsāls3 ĒKcukurs7 ĒK9% etiķis5 ĒKželatīns
Pagatavošana
1
Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens un atstāj, lai uzbriest.
2
Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un gredzenos sagrieztus sīpolus.
3
Kārtojumu var papildināt ar pipargraudiņu un lauru lapu.
4
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un piparus. Visu uzvāra un noņem no uguns, tad pievieno uzbriedināto un ūdens peldē izšķīdināto želatīnu.
5
Marinādi lej burciņās uz dārzeņiem tā, lai tie ir pārsegti.
6
Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus. Apgāž aizskrūvēto burku otrādi. Kad burkas atdziest, griež apkārt un liek pieliekamajā.
7
No norādītajiem produktu daudzumiem iegūsi piecas puslitra burciņas – uz vienu burciņu jārēķina 1 ĒK želatīna.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit