Foto: Publicitātes foto
Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir ''gambas aj ajillo'' – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio, iepazīstina ''Rimi'' gardēdis Normunds Baranovskis un vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics.
25Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 mlnerafinēta olīveļļa10 ķiploka daivas1 TKsarkano piparu pārslas500 gtīģergarneles1 citrons80 mlspāņu brendijs vai sausais šerijs pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari3 TKsasmalcināti pētersīļi1 bagete

Pagatavošana

1

Dziļajā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus un sarkano piparu pārslas.

2

Sautē aptuveni minūti, līdz ķiploki paliek maigi brūni.

3

Uzgriežot lielāku gatavošanas temperatūru, pievieno garneles, citrona sulu un spāņu brendiju vai šeriju.

4

Samaisa un sautē aptuveni 3 minūtes, līdz garneles kļūst rozā.

5

Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pārkaisot ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!