Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nelielus, vienāda lieluma kartupeļus nomizo, liek vārīties. Pa to laiku mednieku desiņas iegriež ar nazi.
Gatavo mērci. Ķiplokus nomizo, samaisa trauciņā ar pārējām sastāvdaļām.
Kad kartupeļi sāk vārīties, tos turpina vārīt 4-5 minūtes, tad nokāš, ber katliņā un nožāvē uz nelielas liesmas 2-3 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem.
Kartupeļus ber pannā, pievieno mērci, apmaisa, lai kartupeļi būtu viscaur noklāti ar mērci. Liek krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, tad izņem, pa starpām saliek desiņas.
Krāsns temperatūru palielina līdz maksimāli iespējamai. Ja ir, tad izmanto grila režīmu. Liek pannu atpakaļ krāsnī un cep visu, līdz kartupeļi un desiņas ir skaisti apbrūnējuši līdz tev tīkamākajai pakāpei.
Izņem no krāsns un bauda nekavējoties, papildinot ar sulīgiem dārzeņu salātiem.
Lai labi garšo!