45Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas2 ĒKeļļa1 burkāns2 sīpoli3 ķiploka daiviņas4 sālīti gurķi100 mlgurķu sālījums2 lauru lapas1 TKcukurs1 ĒKsinepes300 mlsaldais krējums pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls pēc garšaspētersīļu zaļumi
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež strēmelītēs. Burkānu nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Gurķus sagriež strēmelītēs. Zaļumus sakapā.
2
Katlā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, līdz tie ir zeltaini.
Padoms: Cepšanas procesu paātrinās šķipsna sodas.
3
Tad pievieno burkānus un turpina cept 3-4 minūtes. Liek klāt gaļu un cep 4-5 minūtes. Pievieno gurķus, sālījumu, lauru lapas, piparus, cukuru, sinepes un saldo krējumu. Visu sautē uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, aptuveni 20 minūtes. Īsi pirms gatavības iemaisa ķiplokus un, ja nepieciešams, pievieno sāli.
4
Pasniedz ar makaroniem, griķiem, rīsiem vai kartupeļiem, pārkaisot ar zaļumiem.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit