Foto: Santa Maria
Piparotas vistu krūtiņas ar sulīgām kāpostu daivām, ceptiem citroniem un skābā krējuma mērci – īsteni rudenīgs garšu baudījums.
20Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas citrona miziņa1 TKdrupināti melnie pipari1.5 TKsāls2 ĒKrapšu eļļa KĀPOSTIEM:1 citrons1 kāposts50 gsviests1 TKdrupināti melnie pipari0.5 TKsāls MĒRCEI:300 mlskābs krējums2 TKestragons0.5 TKsāls0.5 TKdrupināti melnie pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

2

Pievieno vistas gaļai sāli, melnos piparus un rīvētu citrona miziņu.

3

Kāpostu sagriež četrās daļās. Citronu pārgriež uz pusēm. Liek citronu un kāpostu cepeškrāsnij piemērotā pannā, pievieno sāli un melnos piparus. Vienmērīgi izkārto pannā gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek krāsnī uz aptuveni 25 minūtēm

4

Pa to laiku spcep vistu pannā uzkarsētā eļļā, cepot aptuveni 3 minūtes no katras puses. Liek vistu pannā pie kāpostiem un aptuveni 15 minūtes kopā cep, līdz viss ir gatavs.

5

Nelielā bļodā samaisa visas mērces sastāvdaļas. Vistu pasniedz ar ceptajiem kāpostiem, mērci un citronu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!