Sastāvdaļas
Pagatavošana
Proporcijas kombinē pēc savas gaumes un tā, kas mājās atrodams.
Lej katliņā eļļu, kamēr tā karst, smalki sagriež sīpolu un liek cepties. Tikmēr nomizo burkānus un sagriež nelielos gabaliņos – jo mazāki tie būs, jo ātrāk izvārīsies mīksti. Pievieno sīpoliem un viegli apcep, ik pa laikam apmaisot.
Sagriež palielos gabalos ķirbi, ber katliņā. Nomizo kartupeļus, sagriež kubiņos un liek klāt dārzeņiem.
Pārlej virumu ar krūzi dārzeņu buljona. Kā to mājās izvārīt, atradīsi šeit. Pielūko, lai šķidrums tikai nedaudz nosedz dārzeņus. Droši drīkst slinkot un pievienot paša vārīta buljona vietā vienu ūdens krūzi un veikalā nopērkamu buljona kubiņu. Ieber sauju sarkano lēcu, tās pirms tam nav jāmērcē, jo ļoti ātri izvārās.
Pievieno garšvielas un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti. Tad visu sablendē viendabīgā masā un liek atpakaļ uz plīts, lai uzmet burbuli. Šajā brīdī parasti liek klāt kausēto sieru vai saldo krējumu, bet izmēģini ko neierastāku – kokosriekstu pienu! To pievieno mazāk nekā pusi bundžiņas, citādi zupa garšos tikai pēc kokosriekstiem – vairs nejutīsi ne ķirbi, ne burkānus. Izmanto gan balto, krēmīgo masu, gan duļķaino šķidrumu.
Pasniedz ar gabaliņos sagrieztiem saulē kaltētiem tomātiem. Starp citu, mūsu platuma grādos nepieciešama vien pacietība un cepeškrāsns, lai tos pagatavotu, recepti atradīsi šeit.
Lai labi garšo!