Foto: Privātais arhīvs
"Ja ir malka, zivis un kūpinātava, tad nav problēmu tikt pie vakariņām. Nekādas ilgas marinēšanas - apkaisi ar garšvielām, bet sīpolus un ķiplokus pievieno procesa laikā," saka receptes iesūtītājs Mārtiņš.
180Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

brekši garšvielas ķiploki sīpoli

Pagatavošana

1

Svaigus brekšus izķidā, izplēš uz pusēm, lai izskatās pēc butēm. Protams, pirms tam ir jānotīra zvīņas, bet nevajag būt ļoti pedantiskam šajā jautājumā – dažas jau var arī palikt.

2

Ja ķidas tikušas uz gaļas, zivi noskalo, bet tad ar papīra dvieli tā jāapslauka.

3

Ierīvē ar vegetu, var uzbērt ķiploku sāli un liek uz 40 minūtēm apžāvēt – bez vāka! Zvīņoto pusi liek uz leju.

4

Pēc 20 minūtēm virsū saliek ķiplokus, kas sagriezti plānās ripiņās, un sīpolus. Tad liek vāku virsū un divas stundas kūpina, jāizmanto slapja malka, sausa te nekādā gadījumā nederēs.

Tas arī viss! Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!