''Tasty'' projektu "Dzīvo garšīgi!" atklājām ar viesošanos pie bloga ''Krustnagliņa'' kūrētājas Katrīnas Mames un kopā gatavojām krēmīgas dateļu trifeles ar kafijas garšu. Projekta ietvaros viesosimies pie dažādiem kulinārijas lietpretējiem un entuziastiem, bet šoreiz iedvesmojies un mācies, kā ar blenderi un drosmi noķēpāt rokas pagatavot veselīgas trifeles.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Virtuves kombainā liek mīkstas dateles*, kam izņemti kauliņi, pievieno pavisam nedaudz atdzesētu kafiju. Blendē, līdz izveidojas krēms. Izņem to no virtuves kombaina un noliek malā.
Virtuves kombainā liek auzu pārslas, kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņas, kokosriekstu eļļu un garšvielas. Auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas liek ar kaudzīti. Kā meistarīgi izņemt sēkliņas no vaniļas pāksts, lasi šajā rakstā.
Blendē, līdz izveidojas pulveris. Ja trifelēs vēlas just tekstūru, var neblendēt līdz smalka pulvera konsistencei.
Pievieno dateļu krēmu un atlikušo kafiju. Blendē, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa.
Iegūto masu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
No masas ar rokām veļ bumbiņas un tad apviļā kokosriekstu skaidiņās (var izmantot arī sezama sēklas, kakao pulveri, sasmalcinātus riekstus, kaltētus augļus u.c.).
Var ēst uzreiz, bet, ja gribas stingrākas trifeles, ieliek tās uz stundu ledusskapī. No šī daudzuma sanāks 12 paliela izmēra dateles.
Uz tikšanos nākamajā ''Dzīvo garšīgi!'' epizodē!