10Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
250 gsalātu maisījums1 apelsīns sezama sēklas MĒRCEI:4 ĒKaugu eļļa1 apelsīns šķipsnasāls1 ĒKmedus2 ĒKgraudu sinepes
Pagatavošana
1
Sezama sēklas viegli apgrauzdē uz pannas.
2
Apelsīnu ar asu nazi nomizo, atdala filejas (lai uzzinātu, kā tas darāms, noskaties šo video pamācību.)
3
Bļodā liek salātu maisījumu, pievieno apelsīna filejas.
4
Gatavo mērci: norīvē apelsīnam miziņu uz smalkās rīves, izspiež apelsīna sulu. Aizvākojamā burciņā liek apelsīna miziņu, lej sulu, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas, buciņu aizvāko un krata, līdz iegūst viendabīgu mērci.
5
Mērci pārlej salātiem un apmaisa. Salāti ir gatavi!
6
Pirms pasniegšanas pārkaisa tiem grauzdētas sezama sēkliņas, lai tās nezaudētu kraukšķīgumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit