Foto: DELFI
Zibenīgi pagatavojami, svaigi un ļoti garšīgi salāti, kas būs ideāla piedeva pie dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.
10Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gsalātu maisījums1 apelsīns sezama sēklas MĒRCEI:4 ĒKaugu eļļa1 apelsīns šķipsnasāls1 ĒKmedus2 ĒKgraudu sinepes

Pagatavošana

1

Sezama sēklas viegli apgrauzdē uz pannas.

2

Apelsīnu ar asu nazi nomizo, atdala filejas (lai uzzinātu, kā tas darāms, noskaties šo video pamācību.)

3

Bļodā liek salātu maisījumu, pievieno apelsīna filejas.

4

Gatavo mērci: norīvē apelsīnam miziņu uz smalkās rīves, izspiež apelsīna sulu. Aizvākojamā burciņā liek apelsīna miziņu, lej sulu, pievieno visas pārējās mērces sastāvdaļas, buciņu aizvāko un krata, līdz iegūst viendabīgu mērci.

5

Mērci pārlej salātiem un apmaisa. Salāti ir gatavi!

6

Pirms pasniegšanas pārkaisa tiem grauzdētas sezama sēkliņas, lai tās nezaudētu kraukšķīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!