Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē katlu, apgrauzdē tajā sausas ķimeņu sēklas pāris minūtes, līdz tās sāk smaržot. Liek katlā kāpostus, pārlej ar apelsīnu sulu, uzliek vāku un sautē aptuveni pusotru stundu uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot.
Neilgi pirms gatavošanas beigām pannā uzkarsē eļļu, liek cepties nomizotus, sasmalcinātus sīpolus. Lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini, pievieno tiem sodu un apmaisa. Pēc 2-3 minūtēm pievieno sīpoliem cukuru un maisot turpina cept, līdz tie ir tumši brūni un karamelizējušies, bet ne piedeguši.
Pievieno pannas saturu kāpostiem un iemaisa. Lej pannā 100 ml ūdens, ar koka lāpstiņu maisa, līdz karamelizētais atvārījums sāk burbuļot un panna ir tīra. Pievieno atvārījumu kāpostiem, iemaisa, uzliek katlam vāku un pasutina visu vēl 5 minūtes, tad nogriež liesmu.
Patīkami saldskābos štovētos kāpostiņus bauda ar rupjmaizi un kefīru, pasniedz kā piedevu dažādiem gaļas un kartupeļu ēdieniem vai izmanto Mārtiņdienas cepeša pildīšanai.
Lai labi garšo!