Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā rudenīga un sildoša liellopa gaļas sautējuma recepti, kas ir kā radīts baudīšanai pēc pastaigas novembra rudenīgajā gaisā vai svētku salūta vērošanas.
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
800 gliellopa kakla karbonāde2 ĒKolīveļļa1 sīpols2 ķiploka daiviņas2 ĒKmilti150 mlsarkanvīns500 mlbuljons (liellopa vai dārzeņu)2 burkāni700 gkartupeļi150 gšampinjoni2 ĒKtomātu pasta2 ĒKtomātu pasta1 lauru lapa0.5 TKtimiāns pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari sīpolloki pasniegšanai

Pagatavošana

1

Liellopa gaļu sagriež palielos kubiņos, apkaisa ar sāli, pipariem.

2

Uz sakarsētas pannas lej ēdamkaroti olīveļļas, nedaudz apcep tajā liellopa gaļu, līdz gaļa apbrūnē (apmēram 1 minūti).

3

Smalki sakapā sīpolus un ķiplokus. Lielā katlā ar biezu pamatni uzkarsē ēdamkaroti olīveļļas, tajā apmēram 5 minūtes apcep sakapātos sīpolus, tad pievieno ķiplokus un cep vēl minūti, līdz parādās kārdinoša smarža.

4

Apceptajiem dārzeņiem pievieno miltus, kārtīgi samaisa, pievieno sarkanvīnu* un samaisa vēlreiz, līdz masā nav kunkuļu.

5

Lej katliņā buljonu, pievieno gabalos sagrieztus burkānus, nomizotus, daivās sagrieztus kartupeļus, sēnes, lauru lapu, timiānu. Visbeidzot masai pievieno apcepto gaļu kopā ar izdalījušos sulu.

6

Visu uzvāra, uzliek vāku un atstāj sautēties uz lēnas uguns vismaz stundu, pusotru. Tieši lēnā sautēšanās šo ēdienu padara tik gardu un mājīgu.

7

Sautēšanās laikā masai pievieno sāli un piparus pēc garšas, pirms pasniegšanas apkaisa ar sakapātiem lociņiem.

*Sarkanvīnu ēdienam var nepievienot, tomēr tieši tas piešķirs sautējumam izsmalcinātās garšas nianses.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!