random nomnom - 38
Foto: DELFI

Nieru mērcēšana vairākos ūdeņos, protams, ir gana ķēpīga padarīšana, bet vienreiz gadā šādam pasākumam var saņemties. Janvāra tumšie vakari ir kā radīti, lai dotos uz pieliekamo pēc skābētu gurķu burkas un tirgu pēc nierēm. Vien pirms gatavošanas ņem vērā šos padomus par nieru izmērcēšanu un zupa izdosies godam!

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gliellopa gaļa2 lūdens1 gab.pētersīļa sakne1 gab.selerijas sakne1 gab.sīpoli2 gab.burkāni3 gab.kartupeļi4 gab.nieres5 gab.skābēti gurķi2 ĒKtomātu biezenis5 gab.melnie pipari2 gab.lauru lapas

Pagatavošana

1

Gaļu apcep eļļā, liek verdošā ūdenī un vāra mīkstu, tad izņem un sagriež strēmelītēs. Kā pagatavot aromātisku gaļas vai dārzeņu buljonu, lasi šajā rakstā.

2

Burkānu, seleriju, pētersīļa sakni un sīpolu sagriež salmiņos, apcep eļļā un pievieno buljonam.

Foto: DELFI
3
Kad garšsaknes ir desmit minūtes vārījušās, pievieno salmiņos sagrieztus kartupeļus, iepriekš vārīto gaļu un sāli.
4

Kad kartupeļi ir mīksti, pievieno smalki sagrieztas vārītas nieres, piparus, lauru lapas. Pirms nieres sagriez, izņem no viducīša urīna kanālus.

5

Pievieno smalki sagrieztus gurķus (bez sēklām), kas izkarsēti tomātu biezenī kopā ar sāli un cukuru.

Foto: DELFI
6
Zupu vāra vēl četras minūtes. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Ņem vērā, ka gurķus var aizstāt ar skābiem āboliem, piemēram, "Antonovka", ko nomizo, sagriež strēmelēs un uzkarsē kopā ar tomātu biezeni, cukuru un sāli. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!