Nieru mērcēšana vairākos ūdeņos, protams, ir gana ķēpīga padarīšana, bet vienreiz gadā šādam pasākumam var saņemties. Janvāra tumšie vakari ir kā radīti, lai dotos uz pieliekamo pēc skābētu gurķu burkas un tirgu pēc nierēm. Vien pirms gatavošanas ņem vērā šos padomus par nieru izmērcēšanu un zupa izdosies godam!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gaļu apcep eļļā, liek verdošā ūdenī un vāra mīkstu, tad izņem un sagriež strēmelītēs. Kā pagatavot aromātisku gaļas vai dārzeņu buljonu, lasi šajā rakstā.
Burkānu, seleriju, pētersīļa sakni un sīpolu sagriež salmiņos, apcep eļļā un pievieno buljonam.
Kad kartupeļi ir mīksti, pievieno smalki sagrieztas vārītas nieres, piparus, lauru lapas. Pirms nieres sagriez, izņem no viducīša urīna kanālus.
Pievieno smalki sagrieztus gurķus (bez sēklām), kas izkarsēti tomātu biezenī kopā ar sāli un cukuru.
Ņem vērā, ka gurķus var aizstāt ar skābiem āboliem, piemēram, "Antonovka", ko nomizo, sagriež strēmelēs un uzkarsē kopā ar tomātu biezeni, cukuru un sāli. Lai labi garšo!