Jolo virtuve - 82
Foto: DELFI
Pārnākot no darba, bieži vien nav ne mazākās vēlmes ilgi stāvēt pie plīts. Ar šī ēdiena palīdzību "nošausi" pat četrus "zaķus": ar rīsiem vienā pannā tvaicētas gaļas-dārzeņu bumbiņas ir ātri un vienkārši pagatavojams, gards un, kas nav mazsvarīgi, arī veselīgs ēdiens.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 taserīsi2 tasesdārzeņu buljons1 neliels burkāns300 gvistas maltā gaļa1 selerijas kāts3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Pagatavošana

1

Gaļai uz smalkās rīves pierīvē burkānu un ķiplokus, pievieno sīki sakapātu selerijas sakni, pusi sīki sakapātas paprikas, sāli un piparus. Masu izmīca, veido nelielas bumbiņas.

2

Padoms: ja tev nav maltās gaļas, bet ir vistas fileja vai atkauloti vistu sķiņķīši, liec gaļu un visas pārējās sastāvdaļas blenderī un samal viendabīgā masā.

3

Pannā (var izmantot arī lielāka diametra katliņu vai pat cepammaisu un gatavot ēdienu cepeškrāsnī) ar vāku un biezām malām ieber rīsus, pārlej ar buljonu. Atlikušo papriku sagriež plānās strēmelītēs, pievieno rīsiem. Virs rīsiem izkārto gaļas bumbiņas. Pannu aizvāko un uzgriež liesmu. Kad buljons sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un ļauj ēdienam gatavoties 15 minūtes.

4

Rīsus ar gaļas bumbiņām pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem un papildina ar svaigiem salātiem un vieglu mērci uz jogurta bāzes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!