20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 3
1 ziedkāposts400 mlkokosriekstu piens pēc garšassāls pēc garšasdilles
Pagatavošana
1
Ziedkāpostu nomizo un sadala rozetēs, nogriežot cietākās kāta daļas.
2
Ziedkāposta rozetes liek vidēja lieluma katlā, aplej ar bundžu kokosriekstu piena, uzliek vāku un ļauj sutināties. Tas nekas, ja kokosriekstu piens, izņemot to no bundžas, ir ciets, jo jau pēc mirkļa tas izšķīdīs, pārtopot krēmīgā mērcē.
3
Ik pa brīdim ziedkāpostus apmaisa, lai šķidrums tiek visur. Uz nelielas liesmas sutina ziedkāpostus aptuveni 15 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un mērce nedaudz sabiezējusi.
4
Pievieno sāli, ja vēlas, vēl kādas garšvielas, pārber smalki sakapātas dilles un atstāj zem vāka uz dažām minūtēm.
Ideja: kokosriekstu pienu var aizstāt ar saldo krējumu (300 ml), bet košākam skatam ēdienam mirkli pirms gatavošanas beigām var pievienot arī spinātus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit