Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kāpostu sasmalcina. Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Selerijas sakni nomizo, sarīvē.
Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties selerijas, pēc pāris minūtēm pievieno kāpostus. Kad kāposti apcepušies, liek krāt burkānus, pievieno buljona kubiņus, lauru lapu, smaržīgos piparus un turpina cept vēl 3-4 minūtes.
Pievieno kartupeļus, griķus un visu pārlej ar iepriekš elekstriskajā tējkannā uzvārītu ūdeni, ņemot vērā, ka griķi vārīšanās laika piebriedīs.
Zem vāka uz nelielas uguns vāra 10 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātus skābētos gurķus un gurķu sālījumu, samaisa. Kad zupa sāk burbuļot, nogriež liesmu un zem vāka ļauj zupai nedaudz atdzist.
Lej zupu bļodiņās un, ja vēlas, tad papildina ar kapātiem zaļumiem un krējumu, bet zupa ir gana garda arī tāpat vien.
Lai labi garšo!