makaronu salāti meksikāņu virtuve
Foto: Shutterstock
Ja vēlies nobaudīt ko sātīgu, bet bez gaļas un treknām mērcēm, pagatavo makaronu salātus ar kraukšķīgiem dārzeņiem un vieglu vinegreta mērci.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzevārīti makaroni paprikas ceturtdaļa1 tomāts2 ĒKkonservētas pupiņas1 ĒKkonservēta kukurūza0.5 neliels sarkanais sīpols zaļumi VINEGRETA MĒRCEI:2 ĒKrapšu eļļa4 ĒKlaima sula pēc garšasrīvēta laima miziņa1 TKgraudu sinepes šķipsnasāls1 TKcukurs

Pagatavošana

1

Makaronus novāra, sekojot instrukcijai uz paciņas, nokāš un atdzesē.

2

Pupiņām un kukurūzai nolej lieko šķidrumu. Papriku un tomātu sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu nomizo, sagriež plānos pusgredzenos.

3

Makaronus liek bļodā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas. Visu pārlej ar mērci, ko gatavo, liekot visas sastāvdaļas bļodiņā un ar dakšu samaisot viendabīgā emulsijā.

4

Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem (lociņi, kinza, pētersīļi, baziliks), samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Padoms: ja vēlies, lai maltīte ir īpasi veselīga, izvēlies pilngraudu makaronus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!