Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā sajauc miltus, raugu un sāli. Pievieno sviestu un ūdeni. Samaisa un sāk mīcīt. Mīca ar rokām 10 minūtes vai virtuves kombainā 5 minūtes (līdz brīdim, kad mīkla ir kļuvusi elastīga un viendabīga).
Ietauko lielu bļodu, liek tajā apaļu saveltu mīklu, pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā raudzēties uz vienu stundu vai līdz mīkla ir dubultojusies apjomā.
Ar miltiem pārkaisa darba virsmu. No bļodas izveļ mīklu un ar mīklas rulli izrullē 50 cm x 50 cm lielu kvadrātu.
Mīklai pāri vienādā kārtā ber uz rupjās rīves sarīvētu sieru, sasmalcinātu šķiņķi, olas, tomātus un uz pusēm sagrieztas olīvas. Sarullē kopā skaistā veltnī.
Ar eļļu ietauko kūkas formu ar cauru vidu. Formā liek iekšā veltni, ja vajadzīgs “tin” to apkārt formai, līdz visa mīkla ar pildījumu atrodas formā. Noliek siltā vietā uzrūgt vēl pusotru stundu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Pīrāgu cep aptuveni vienu stundu. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē un izņem no formas.
Pasniedz siltu vai aukstu.
Lai labi garšo!