Foto: Privātā arhīva foto
Ķīnas kāposta lapas var izmantot, lai pagatavotu sulīgus, veselīgus mini tītenīšus, kas, sagriezti šķēlēs, līdzinās suši. Recepti iesaka Jana Raševica.
80Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

6 Ķīnas kāposta lapas2 vistas filejas1 burkāns2 saujasspināti3 ĒKbezpiedevu krēmsiers2 ķiploka daiviņas1 ĒKfranču sinepes pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Pagatavošana

1

Ķīnas kāpostam atdala lapas, viegli izklapē kātus, lai tie nav tik stingri. Apvāra kāposta lapas, liekot karstā sālsūdenī un vārot trīs minūtes. Burkānu sagriež stienīšos. Vistas fileju sagriež plānākās šķēlēs, izklapē. Spinātus sasmalcina, samaisa ar rīvētu ķiploku un bezpiedevu krēmsieru.

Foto: Privātā arhīva foto
2

Kāposta lapas liek vienu pie otras uz darba virsmas. Virs lapām liek vistas fileju, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārziež ar sinepēm, tad liek spinātu masu un burkāna stienīti, Sākot no kātu daļas, uzmanīgi satin ciešā, garenā rullītī.

Foto: "Celtnieks Sūlness". Foto: Matīss Markovskis
3

Liek sagatavotos rullīšus tvaicējamā katlā un zem vāka tvaicē aptuveni 1 stundu uz nelielas liesmas.

Foto: Privātā arhīva foto
4

Izņem no katla, ar asu nazi sagriež gabaliņos un pasniedz ar mērci pēc saviem ieskatiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!