Foto: DELFI
Ja ledusskapī aizķēries biezpiens, bet garšvielu plauktos – aizsākti sēkliņu iepakojumi, tad iepriecini brokastīs sevi un ģimeni ar svaigi ceptām biezpiena un sēkliņu smalkmaizītēm. Ļoti vienkārša pagatavošana un pārsteidzoši gards rezultāts!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gbiezpiens50 mlpiens50 mlaugu eļļa50 gcukurs1 ĒKcitrona sula1 ola15 gcepamais pulveris300 gmilti50 gsaulespuķu sēklas50 globītas ķirbja sēklas1 ĒKsezama sēklas1 ĒKlinsēklas vai čia sēklas

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

2

Biezpienu, pienu, augu eļļu, cukuru, olu un citrona sulu sajauc kopā.

3

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un sēkliņām.

4

Biezpiena masu samaisa ar miltu maisījumu.

5

No mīklas veido nelielas bumbiņas un kārto uz ar cepampapīru izklātas plāts, ievērojot 2-3 centimetru atstarpes, jo maizītes cepoties nedaudz uzpūtīsies.

6

Cep aptuveni 30 minūtes, līdz maizītes kļuvušas zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!