8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
4.8 kgcūkas gaļa1.2 kgspeķis120 gsāls60 gcukurs20 gpiparu maisījums8 gmalts muskatrieksts9 gmalts kardamons45 gķiploki
Pagatavošana
1
Cūkgaļu samaļ, izmantojot visrupjāko sietiņu. Speķi sagriež 0.5-1 cm kubiņos.
2
Gaļu un speķi liek bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un nomizotus, caur spiedi izspiestus ķiplokus.
3
Visu samīca viendabīgā masā. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un diennakti notur ledusskapī.
4
Tad maltās gaļas masu sapilda zarnās. Kā to paveikt mājas apstākļos, stāstījām šajā rakstā.
5
Sagatavotās desas vēl vienu diennakti notur ledusskapī.
6
Sakurina kūpinātavu, līdz 75-85 grādiem. Desas iekarina kūpinātavā un, atkarībā no konkrētās kūpinātavas jaudas, kūpina vairākas stundas, līdz tās ir gatavas.
7
Andris Vīksne skaidro, ka viņa kūpinātavā desas bijušas gatavas jau pēc 7 stundām, bet viņš drošības labad noturējis desas kūpinātavā vēl stundu.
Lai labi garšo!
Lietuviešu nacionālā virtuveSpeķisCūkgaļas maltā gaļaKardamonsPipariĶiplokiGaļas ēdienividējiMuskatriekstssalsŽāvēšana, kūpināšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit