40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
8 rabarberu kāti2 ĒKcukurs MĪKLAI:100 gmīksts sviests100 gcukurs2 olas1 glāzekefīrs2 glāzesmilti1 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris PĀRLIEŠANAI:125 mlskābs krējums50 gcukurs
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
2
Nomizo un sagriež rabarberus gabaliņos, apber ar cukuru.
3
Gatavo mīklu. Izmantojot mikseri, mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieliek olas un sakuļ.
4
Pievieno kefīru, miltus, vaniļas cukura un tējkaroti cepamā pulvera. Visu sakuļ viendabīgā masā un lej veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.
5
Pārber ar rabarberu gabaliņiem, kam nolieta sula (to var izmantot morsa pagatavošanai).
6
Liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad izņem, pārlej ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un cep vēl 5 minūtes.
7
Nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un bauda!
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesLīgo svētku un Jāņu receptesCepšanaCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCepamais pulverisCukursMiltiRabarberiSviestsTortes un kūkasVaniļas cukursKefīrsLatviešu nacionālā virtuveSkābs krējums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit