Foto: Privātā arhīva foto
"Mēli var norīt, cik garda!" – tā šo ātro rabarberu kūku raksturo receptes iesūtītāja Mārīte Zizlāne.
40Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 rabarberu kāti2 ĒKcukurs MĪKLAI:100 gmīksts sviests100 gcukurs2 olas1 glāzekefīrs2 glāzesmilti1 TKvaniļas cukurs1 TKcepamais pulveris PĀRLIEŠANAI:125 mlskābs krējums50 gcukurs

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Nomizo un sagriež rabarberus gabaliņos, apber ar cukuru.

3

Gatavo mīklu. Izmantojot mikseri, mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieliek olas un sakuļ.

4

Pievieno kefīru, miltus, vaniļas cukura un tējkaroti cepamā pulvera. Visu sakuļ viendabīgā masā un lej veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

5

Pārber ar rabarberu gabaliņiem, kam nolieta sula (to var izmantot morsa pagatavošanai).

6

Liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad izņem, pārlej ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un cep vēl 5 minūtes.

7

Nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un bauda!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!