60Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĪKLAI:500 mlkviešu milti250 mlkefīrs4 olas1 TKcepamais pulveris1 TKvanilīna cukurs250 mlcukurs2 ĒKcitronu miziņas PILDĪJUMAM:350 grabarberi175 gvājpiena biezpiens1 TKvanilīna cukurs4 ĒKcukurs2 TKkanēlis2 olas4 ĒKkrējums
Pagatavošana
1
Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas saputo ar mikseri. Mīklu noliek malā, lai tā pastāv.
2
Pa to laiku notīra rabarberus un tos sagriež mazos kubiciņos. Rabarberiem pievieno cukuru pēc garšas, biezpienu, vanilīna cukuru un kanēli. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas ar krējumu.
3
Uz iepriekš ietaukotas vai ar cepamapīru noklātas plāts lej virsū mīklas masu. Sākotnēji tā var šķist ļoti šķidra, bet cepšanas laikā tā pacelsies. Virs mīklas saber rabarberus, bet tai virsū uzlej sakulto olu-krējuma masu.
4
Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 170 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes līdz plātsmaize ir zeltaini brūna.
Lai labi garšo!
BrokastisLaunagsĒdieni bērniemLieldienu receptesLīgo svētku un Jāņu receptesKāzu ēdienkarteKristību ēdienkarteBēru mielastsRomantiskas vakariņasMātes dienas ēdieniCepšanaCepeškrāsnsBiezpiensCepamais pulverisKanēlisKviešu miltiGavēņa laika ēdieniKefīrsSkābs krējums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit