16Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
PAMATNEI:160 gmilti100 gsviests1 ĒKcukurs PILDĪJUMAM:3 olu dzeltenumi130 gcukurs šķipsnasāls1 ĒKmilti200 mlsaldais krējums0.5 TKvaniļas ekstrakts600 grabarberi BEZĒ PUTĀM:3 olu baltumi50 gcukurs pēc garšaskokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
1
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
2
Gabaliņos saplucinātam, mīkstam sviestam pievieno miltus, cukuru un ar rokām samīca mīklu, ko ieklāj veidnē un cep 10 minūtes.
3
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
4
Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli, miltiem, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Iemaisa krēmā gabaliņos sagrieztus rabarberus. Lej masu veidnē virs mīklas un cep 45-50 minūtes.
5
Pa to laiku olu baltumus ar cukuru sakuļ stingrās putās.
6
Pēc 45-50 minūtēm plātsmaizi izņem no krāsns, pārziež ar olbaltuma putām, pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām un cep vēl 10 minūtes.
Lai labi garšo!
Līgo svētku un Jāņu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepšanaCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCukursMiltiOlasRabarberiSaldais krējumsSviestsPlātsmaizesvidējiLatviešu nacionālā virtuvesalsKokosriekstu skaidiņasVaniļas ekstrakts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit