Foto: Publicitātes foto
Vienkārši pagatavojama, vitamīniem bagāta ledus tēja, kas veldzēs slāpes karstumā. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
140Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gpersiki1.2 lūdens3 ĒKmedus10 gmelnās vai zaļās tējas lapas10 gsalvijas lapas500 gledus20 gab.avenes

Pagatavošana

1

Pagatavo avenes ledū – ledus trauciņā liek avenes, pārlej ar ūdeni un sasaldē.

2

Sagriež daiviņās 350 g persiku, izņemot no tiem kauliņus.

3

No persikiem, 500 ml ūdens un medus pagatavo sīrupu – persikus uzvāra ūdenī, pievieno medu, salvijas lapas un vāra 2-3 minūtes, noņem no plīts, pievieno speciālā tējas pagatavošanas sietiņā vai marlē iebērtas tējas lapas un atstāj uz 3 minūtēm.

4

Izņem tējas lapas un tēju atdzesē. Sablendē persiku sīrupu viendabīgā konsistencē un izkāš caur sietu.

5

Lej glāzēs persiku-tējas sīrupu (daudzumu regulējot pēc savas garšas), pielej ūdeni, ieber ledus kubiņus un avenes, kas sasaldētas ledū. Rotā ar persikiem, kas sagriezti daiviņās un salvijas lapām. Pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!