Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mazāka izmēra gurķus var negriezt, lielākus griež uz pusēm, šķēles vai ripiņās. Kad gurķi sagatavoti, nomizo un sagriež plānās ripās sīpolus. Dilles sasmalcina.
Katras burkas apakšā liek 1-2 lauru lapas, 10 melnos piparus un 5 smaržīgos piparus.
Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un maisot karsē, līdz marināde ir verdoša. Uz 1 l marinādes pievieno 2 ĒK sāls un 4-5 ĒK cukura. Kad marināde noņemta no plīts, tajā iemaisa 2 ĒK etiķa esences vai etiķi pēc garšas, lai marināde būtu krietni kreftīga.
Želatīnu pievienošanai var sagatavot divos veidos:
10 TK želatīna pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens, apmaisa un uzbriedina aptuveni 10 minūtes, tad iemaisa atdzesētā (zem 80 grādiem) marinādē un pārlej burciņu saturam.
Burkās saliktos gurķus pārber ar želatīnu, uz 500-750 ml burku berot aptuveni 1 ĒK. Pārlej burku saturu ar atdzesētu (zem 80 grādiem) marinādi, burkas saskalina.
Tad burkas pasterizē krāsnī, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (kā to paveikt, skaidrojām šajā rakstā).
Burkas nekavējoties aizvāko ar sterilizētiem vākiem, apgriež ar vākiem uz leju un ietin segās, ļaujot pilnībā atdzist.
Lai labi garšo!