Sulīgos vasaras dārzeņus un zaļumus "saprecinot" vienā pannā ar vārītām lēcām, iegūsi aromātisku, sātīgu sautējumu, kas vēderā neradīs smaguma sajūtu, bet gan sniegs enerģiju labiem darbiem. Recepti iesaka "Stirna&avocado".
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolu un ķiplokus nomizo, sasmalcina. Burkānus sagrieži plānās šķēlītēs. Baklažānu sagriež kubiņos. Tomātu sagriež gabaliņos.
Katliņā uzvāra sālsūdeni un liek tajā vārīties lēcas, līdz tās ir mīkstas ~15-20 minūtes, tad lēcas nokāš.
Baklažāna kubiņus liek bļodā, pārber ar krietnu šķipsnu sāls un kārtīgi samaisa.
Pannā uzkarsē olīveļļu, liek tajā sīpolus un ķiplokus, apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un pacep visu 3 minūtes. Pievieno pannas saturam baklažānus, kam noliets liekais šķidrums, un visu kārtīgi samaisa.
Nedaudz samazina liesmu un, ik pa brītiņam maisot, cep ~7 minūtes. Pievieno sagrieztos tomātus un visu pasautē vēl 10 minūtes. Pievieno novārītās lēcas, visu samaisa un pasautē vēl 3 minūtes. Pievieno spinātus, samaisa, noņem sautējumu no uguns un ceļ galdā, pārkaisot ar sakapātiem zaļumiem.
Lai labi garšo!