Foto: Privātais arhīvs

Pārbaudītu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Linda Saktiņa-Plūme.

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

bērzlapes sāls ūdens1 lūdens1.5 ĒKsāls2 ĒKcukurs ķiploku daiviņas1 lauru lapa melnie graudu pipari220 mletiķis 9%

Pagatavošana

1

Notīra sēnes, liek katlā, pārlej ar ūdeni, kam pievienota krietna šķipsna sāls. Kad ūdens sāk vārīties, sēnes vāra minūtes 20, tad nokāš.

2

Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni pievieno sāli, cukuru, lauru lapu, piparus un vāra, līdz ūdens ir verdošs (ja nepieciešams, marinādes sastāvdaļas var dubultot vai trīskāršot).

3

Pievieno etiķi. novārītās sēnes un vāra vēl 20 minūtes. Karstu salej b

4

Karstu salej izkarsētās burkās, aizvāko un atdzesē. Glabā vēsumā.

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!