biešu salāti grieķu jogurts
Foto: Shutterstock
Krēmīgs jogurts, patīkami skābenas marinētās bietes, pikantais fetas siers un karamelizētu valriekstu saldums veido neticami saskanīgu garšu kombināciju. Šī kārtojuma pagatavošana aizņems ne vairāk kā 15 minūtes tava dārgā laika, bet rezultāts – gan garšas, gan izskata ziņā – būs restorāna cienīgs.
10Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
500 mlgrieķu jogurts200 gmarinētas bietes150 gfetas siers1 saujavalrieksti1 TKsviests1 ĒKcukurs pēc garšaspētersīļi pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Pētersīļus sasmalcina. Marinātās bietes un fetas sieru sagriež vienāda lieluma kubiņos.

2

Valriekstu kodolus, cukuru un sviestu ber sausā pannā un maisot cep, līdz cukurs izkusis, un valrieksti ir pārklāti ar cukura glazūru. Tad riekstus ber uz cepamā papīra, atdzesē un sasmalcina.
Valriekstus var arī vienkārši apgrauzdēt uz pannas, bet tādā gadījumā kārtojumu beigās būtu ieteicams papildināt ar medus stīdziņām.

3

Stikla bļodiņās, deserta traukos vai glāzēs lej jogurtu.
Ja vēlas, jogurtam var pievienot pāris sīki sakapātas vai caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas.

4

Tad pamīšus liek bietes un fetas sieru, kārtojumu pārkaisot ar pipariem, pētersīļu zaļumiem un karamelizētiem valriekstiem. Sāli pievienot nav nepieciešams, jo fetas siers ir gana sāļš,

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!