Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pētersīļus sasmalcina. Marinātās bietes un fetas sieru sagriež vienāda lieluma kubiņos.
Valriekstu kodolus, cukuru un sviestu ber sausā pannā un maisot cep, līdz cukurs izkusis, un valrieksti ir pārklāti ar cukura glazūru. Tad riekstus ber uz cepamā papīra, atdzesē un sasmalcina.
Valriekstus var arī vienkārši apgrauzdēt uz pannas, bet tādā gadījumā kārtojumu beigās būtu ieteicams papildināt ar medus stīdziņām.
Stikla bļodiņās, deserta traukos vai glāzēs lej jogurtu.
Ja vēlas, jogurtam var pievienot pāris sīki sakapātas vai caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas.
Tad pamīšus liek bietes un fetas sieru, kārtojumu pārkaisot ar pipariem, pētersīļu zaļumiem un karamelizētiem valriekstiem. Sāli pievienot nav nepieciešams, jo fetas siers ir gana sāļš,
Lai labi garšo!