Foto: Privātais arhīvs
"Katrs, kurš kaut reizi mēģinājis sagriezt gabaliņos lielāku daudzumu cidoniju, lai ziemā cukura sīrupā peldošos augļus izmantotu aromātiska un vitamīniem bagāta dzēriena pagatavošanai, zina, cik laikietlilpīgs un nogurdinošs ir šis darbs. Jau vairākus gadus es no šī nepatīkamā pienākuma izvairos pavisam vienkāršā veidā, cietos augļus sarīvējot," – pārbaudītu cidoniju ieburkošanas veidu atklāj mūsu lasītāja Lelde.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgcidonijas1 kgcukurs

Pagatavošana

1

Cidonijas nomazgā un sarīvē ar visām sēkliņām.

Foto: Privātais arhīvs
2

Visērtāk šim nolūkam izmantot virtuves kombainu. Ja pieejama gaļas mašīna, tad var izmantot arī to.

Foto: Privātais arhīvs
3

Sasmalcināto masu ber bļodā, pārber ar cukuru attiecībā 1:1.

Foto: Privātais arhīvs
4

Atstāj uz nakti ievilkties. Pilda sterilās burkās un uzglabā ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!