Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kāpostgalvu sagriež 8 daļās, izņem kacenu, liek verdošā sālsūdenī un vāra aptuveni 10 minūtes. Tad nokāš un notecina caurdurī.
Burkānu sarīvē mazās skaidiņās (ne uz tā saucamās biešu rīves). Ķiplokus nomizo, izpiež caur spiedi. Sīpolu nomizo, sagriež gabalos.
Pa to laiku kāposti ir apžuvuši, tos kopā ar sīpoliem samaļ ar gaļas maļamo mašīnu.
Pusei no gatavās masas caur marli nospiež šķidrumu (ja nospiedīs visai masai, tā rezultātā būs par sausu).
Tad kāpostu-sīpolu masai pievieno sarīvēto burkānu, ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Man šoreiz bija raudene, timiāns un hmeli - suneli.
Tad pievieno olu, pāris ĒK mannas, nedaudz miltu un samīca masu, lai tā ir ar viegli formējama. Ieliek masu uz 30 minūtēm ledusskapī.
Pa to laiku pildījumam uz pannas apcep sasmalcinātu kūpināto gaļu vai malto gaļu ar sīpoliem un pipariem, sāli.
Pirms cepšanas atdzesētajai kāpostu masai pievieno škipsnu sodas un izmīca. Gatavo kotletes, liekot vidū pa karotītei pildījuma. Apviļā rīvmaizē un apcep zeltainas no abām pusēm pannā sakarsētā eļļā.
Pasniedz ar skābu krējumu.
Lai labi garšo!