Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni. Pannā lej ūdeni, pievieno cukuru, citronu sulu, vaniļas pāksts sēkliņas. Kad sīrups sāk burbuļot, ar griezuma vietām uz leju liek pannā bumbierus un karsē 15 minūtes. Izceļ bumbierus no sīrupa, atdzesē.
Karsē pannā palikušo sīrupu, līdz tas sāk sabiezēt un pēc konsistences līdzinās šķidram medum. Noņem pannu no plīts.
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru taisnstūra kēksa veidni.
Atlaidinātu mīklu viegli izrullē un ieklāj veidnē. Ja nepieciešams, mīklas malas apgriež ar asu nazi.
Gatavo marcipāna krēmu. Visas sastāvdaļas liek katliņā un, ik pa laikam apmaisot, karsē, līdz masa ir sabiezējusi līdz krēma konsistencei. Krēmu lej veidnē virs mīklas.
Iegremdē krēmā bumbieru pusītes. Liek krāsnī uz 40-45 minūtēm.
Pirms pasniegšanas pārlej ar cukura sīrupu.
Lai labi garšo!